Παρασκευή 28 Ιουλίου 2006


THE HILLS HAVE EYES

Μια τυπική αμερικάνικη οικογένεια διασχίζει την έρημο κατά την περίοδο των διακοπών της. Στο δρόμο τους παθαίνουν ένα ατύχημα. Τα γυναικόπαιδα μένουν μόνα τους, οι άντρες φεύγουν προς αναζήτηση βοήθειας, και μια άλλη οικογένεια αποφασίζει να κάνει επίσκεψη.
Επειδή σας προβλημάτισαν οι τίτλοι αρχής και γιατί η ιστορία κάτι σας θυμίζει, αν είχατε προγραμματίσει ένα ήσυχο βράδυ στο εξοχικό, ξεχάστε το.
Μην απομακρύνετε τα παιδιά, φύγετε όλοι γρήγορα από το σπίτι και αφήστε το dvd να παίζει μόνο του.
Η οικογένεια αυτή είναι χτυπημένη από τη μοίρα, χτυπημένη από τη ραδιενέργεια και χτυπημένη γενικώς. Θέλει να σας γνωρίσει να σας βιάσει να σας πυρπολήσει να σας ακρωτηριάσει να σας σκοτώσει και να σας φάει με οποιαδήποτε σειρά.
Θα μου πείτε ότι και τον Χούλκ τον χτύπησε η ραδιενέργεια νευρίασε πρασίνισε πρήστηκε αλλά δεν έκανε και έτσι.
Όμως αυτοί οι πιθηκάνθρωποι είναι πολιτικοποιημένοι, πριν σε σουβλίσουν με ένα αμερικάνικο σημαιάκι σου μιλούν για την κατάστασή τους, για τις πυρηνικές δοκιμές και σε βάζουν σε έντονους προβληματισμούς και βαθύτερες προσωπικές αναζητήσεις. Τι τις θέλουν τις ατομικές βόμβες στην έρημο, τι τη θέλουν τόσο βία και εχθρότητα, τι το ‘θελα το λαχανόρυζο καλοκαιριάτικα.

• Δες το γιατί δεν είσαι ρατσιστής, δεν έχεις πρόβλημα με τους βρομιάρηδες αλλά αντιθέτως θεωρείς ότι αυτοί που πλένονται είναι υποκριτές αφού νομίζουν ότι είναι καθαρότεροι από τους άλλους
• Ένα αληθινά ιδανικό date movie θα πλησιάσετε κοντά ο ένας στον άλλο είτε για να λιποθυμήσετε είτε για να ικανοποιήσετε τα καννιβαλιστικά σας ένστικτα.
• Δείτε την μαζί αν φοβάσαι τη δέσμευση και ψιθύρισέ της στο τέλος-Μήπως δεν είναι τόσο καλή ιδέα να γνωριστούν οι δικοί μας?

Ατάκα που σου μένει
“Διασχίζοντας την έρημο στη μέση του καλοκαιριού χωρίς κλιματιστικό είναι τόσο βαρετά”

johnnieDarko

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για remake του 1977 δεν ειναι κακό. αν και η "υπερενταση" του Αζα ηταν πιό cult.