Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ

Τα τρομερα παιδια της πολης ο Δημητρης Κολιαδήμας & ο Δημητρης Παπαζογλου, οι designersunited εχουν επιμεληθεί με φαντασία τόλμη και ουσιαστικό κοσμοπολιτισμό τη γραφιστική εικόνα του Φεστιβαλ. Ταυτόχρονα το εξώφυλλο της σημερινής Athens Voice είναι δικό τους. ( Αν το σινεμά δεν είναι αντί τότε τι είναι?)

Σε μια πόλη που κρυφολαικίζει με αρχοντες γνωστούς για την αισθητική και τον πολιτισμό τους, με πένες που κλαίγονται μέχρι να πέσουν τα φράγκα και οι προτάσεις από την Αθήνα, η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ είναι μακράν η καλύτερη που κυκλοφόρησε στην πόλη. Ο συνδυασμός της πράσινης μουχλας πάνω από τις καπναποθήκες του λιμανιόύ και οι πολύχρωμες ψυχές των νέων που σχηματίζουν τις θεματικές ενότητες και τον αριθμό 47, είναι η απάντηση της νέας γενιάς που δεν υστερεί σε πληροφόρηση και αισθητική σε τίποτε άπό νέους άλλων κρατων, γνωρίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και προσπαθεί να αναδείξει ΠΡΟΤΑΣΗ σε μια χώρα αντιγραφων και κατασκευων.

Ολόθερμα μπράβο στην κα Δεσποινα ΜΟΥΖΑΚΗ για την τόλμη της, την αισθητική και τον πολιτισμό της. Κατι μας λέει ότι αυτό το Φεστιβάλ θα ταράξει πόλλα λίμνάζοντα μυαλά.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: