Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007





Snakes on a Plane
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Έλλις
Πρωταγωνιστούν: Σάμιουελ Τζάκσον,


Τζουλιάνα Μαργκούλις, Νέιθαν Φίλιπς

Ετοιμαστείτε για την Πτήση Της Ζωής σας.
Τα B- Movies, και ιδιαίτερα αυτά που δεν παίρνουν τον εαυτό τους και πολύ στα σοβαρά, κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φαν ταινιών τρόμου & επιστημονικής φαντασίας.
Ίσως γιατί τα «έξω – γήινα» σενάρια, τα χειροποίητα ειδικά εφέ και οι κάπως off beat – και φορές, φορές υπερβολικές - ερμηνείες των πρωταγωνιστών τους, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την εξέλιξη της αφήγησης.
Ίσως πάλι γιατί εκμεταλλεύονται στο έπακρο την τάση μας να «διασκεδάζουμε τους φόβους μας» - πόσες φορές δεν πιάσατε τον εαυτό σας να κάνει πλάκα την στιγμή που παρακολουθεί μια πραγματικά τρομακτική σκηνή.
Ε! Λοιπόν, οι ταινίες αυτές κάνουν ακριβώς αυτό, σπάζουν πλάκα δηλαδή με τον τρόμο, ερήμην μας.

Το “Snakes on a Plane” είναι ένα B- Movie που σέβεται τον εαυτό του. Προσφέρει όλα αυτά που υπόσχεται και ακόμη περισσότερα και δεν μπαίνει καν στον κόπο να τα τυλίξει σε σελοφάν σοβαροφάνειας.
Από την άλλη, και ο τρόμος είναι εδώ. Φίδια σε όλα τα μεγέθη ξεπηδούν από παντού και είναι αγριεμένα και δηλητηριώδη. Η παρουσία τους και μόνο αρκεί για να μας ανατριχιάσει, πόσο μάλλον τα αποτελέσματα της – και δεν θα σας το χαλάσω περιγράφοντας τα.


Έχουμε όμως και τον κύριο Τζάκσον που φαίνεται να το διασκεδάζει ιδιαίτερα και το υπόλοιπο καστ που παρασύρεται σε αυτό το πανηγύρι τρόμου, χιούμορ και περιπέτειας, ερμηνεύοντας με larger than life τρόπο συνηθισμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μια κατάσταση τελείως εξωπραγματική, μέσα σ’ ένα μεταφορικό μέσο που πολλοί ψιλό αποφεύγουν ή το χρησιμοποιούν αφού όμως πρώτα τακτοποιήσουν κληρονομικά και λοιπές επίγειες υποθέσεις.

Θόδωρος Πετιρόπουλος


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Enough is enough,
i've had it with that mother fuc**ing snakes on this mother fuc**ing plane..

Κρατηθείτε θα ανοίξω μερικά παράθυρα..

Κορυφαίες ατάκες..!

Ανώνυμος είπε...

nai nai ki anoigei ta parathira kai petiountai ekso anakontas, alla o samiouel steketai kamarotos kai de kounietai oute trixa apto kefali tou.. theila!