Τετάρτη 16 Μαΐου 2007



Ξεκίνησε η Διεθνής Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα workshop που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου και πραγματοποιείται στο πρώην εμπορικό κέντρο του Δήμου Θέρμης με τη συμμετοχή δεκαοκτώ καλλιτεχνών
. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα με σκοπό μια έκθεση η οποία θα φιλοξενηθεί στο αίθριο και σε μία αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, από τις 22 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη διοργάνωση, το εν λόγω workshop καλείται να λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης, επικοινωνίας, συνεργασίας και δημιουργικής δράσης καλλιτεχνών με ποικίλες πολιτισμικές, εθνικές και ιστορικές αναφορές. Στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης είναι να ενθαρρύνει το διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη διεθνή καλλιτεχνική έκφραση και παλαιότερες μορφές τέχνης, όπως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, με τον οποίο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή κυρίως από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Στο workshop συμμετέχουν οι καλλιτέχνες
Mkrtich Tonoyan (Aρμενία),
Linda Rezaϊk (Γαλλία),
Assan Smati (Γαλλία),
Damien Deroubaix (Γαλλία),
Gaston Damag (Γαλλία),
Ευαγγελία Βασδέκη (Ελλάδα),
Αικατερίνη Γεγισιάν (Ελλάδα),
Γρηγόρης Γκουντέλιας (Ελλάδα),
Ράνια Εμμανουηλίδου (Ελλάδα),
Χρήστος Κούντουρας (Ελλάδα),
Θοδωρής Προδρομίδης (Ελλάδα),
Χρυσή Τσιώτα (Ελλάδα),
Behrang Samadzadegan (Iράν),
Bardad Golshiri (Iράν),
Wafa Hourani (Παλαιστίνη),
Yevgeniy (Zhenya)
Fiks (Ρωσία),
Ira Korina (Ρωσία) και
Ulrika Ferm (Φινλανδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: