Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Michelangelo Antonioni

Μία μόλις ημέρα μετά το θανάτο του Ingmar Bergman, ακόμη ένας μεγάλος του κινηματογράφου, ο Michelangelo Antonioni άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών, στο σπίτι του στη Ρώμη. θα τον θυμόμαστε για ταινίες όπως το Zabriskie Point και Blow up, αλλά και για την πρόσφατη συνεισφορά του στο Eros..

3 σχόλια:

etalon είπε...

Περονοσπορος!
Φευγουν οι δασκαλοι
κι οσοι ακομα μαθητες δεν εκαναν κοπανα, πιο ευκολα υποκυπτουν πια.
Πιο ευκολα, στα πιο χαμηλα...

Seven Films είπε...

Αφιέρωμα στους κορυφαίους σκηνοθέτες Ινγκμαρ Μπέργκμαν και Μικελάντζελο Αντονιόνι που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά ωρών, προχθές, πραγματοποιεί από απόψε το κανάλι της Βουλής.

Οι δύο σπουδαίοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες έσβησαν αφήνοντας πίσω τις ταινίες τους να αποδεικνύουν τον θρύλο τους και την αριστουργηματική τους δημιουργία.

Μια σειρά από έργα τους που άφησαν εποχή στον κόσμο της έβδομης τέχνης έχει εντάξει το κανάλι της Βουλής στο πρόγραμμά του, με ώρα προβολής τις 22.00.

Απόψε θα προβληθεί το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Η έβδομη σφραγίδα» (1956) με πρωταγωνιστές τους Μαξ φον Ζίντοφ, Μπενγκτ Εκεροτ, Μπίμπι Αντερσον, Νιλς Πόπε.

Την Τρίτη (8/8) θα προβληθεί η «Κραυγή» (1957) του Μικελάντζελο Αντονιόνι και την Τετάρτη η ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Μετά την πρόβα» (1982).


Την Πέμπτη το αφιέρωμα συνεχίζεται με τη «Νύχτα» (1961) του Αντονιόνι,


ενώ την Παρασκευή η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Φανή και Αλέξανδρος» (1982) του Μπέργκμαν.


Το Σάββατο η αυλαία του αφιερώματος πέφτει με την ταινία «Η κόκκινη έρημος» (1964) του Αντονιόνι.

De Facto είπε...

Επιτελους κι εμεις εδω για να ενημερωνομαστε αμεσα απο εσας.