Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007



Σαββατο 22/9/07
Αττικον Τα σκουλαρίκια της μανταμ Ντε...
Σκηνοθεσία: Max Ophüls
Η απόλυτη επιτομή του μελό κι ενα πραγματικο διαχρονικό μάστερκλας με εξαιρετικη φωτογραφια. Μια κλασσικη ταινία ενος μεγάλου δημιουργου, που οπως ηδη ξέρετε, το συνολο του εργου του υπάρχει στη συλλογή του Seven Film Gallery, χαρη στο μεράκι της Μαριας Μυτηλινάκη που οργώνει την Ευρώπη για κατι τέτοια. Βλέποντας τα συγκινημενα πρόσωπα των νέων που εφευγαν απο την προβολή, χαρηκα διπλα γιατι μερικα πράγματα δεν χάνονται οπως τα σκουλαρίκια της ηρωιδας, απλως αλλάζουν χέρια και αποκτουν μια ιδιαίτερη ενέργεια. Ακριβως οπως και οι ταινίες. Προσωπικα τη συγκεκριμενη ταινια την εχω συνδεσει με μια μακρινη εποχη της Βιεννης των νειάτων μου και των εμμονών μου.
Απολλων Ω, τι Βρόμικος Κόσμος! ( This Filthy World)
«Όλοι οι νέοι έχουν ανάγκη να θαυμάζουν κάποιον κακό άνθρωπο, και ελπίζω ότι μπορώ να είμαι αυτός για απόψε. Κάτι σαν βετεράνος του trash, αν προτιμάτε». Πάρτε τον θρυλικό σκηνοθέτη του Pink Flamingos και του Hairspray Τζον Γουότερς σε μεγάλα κέφια, τοποθετήστε τον πάνω σε μία σκηνή για μιάμιση ώρα και αφήστε τον να σας εξουθενώσει από τα γέλια. Αυτή είναι η απλούστατη συνταγή του "This Filthy World", ενός χορταστικού, ιδιοφυούς stand up παραληρήματος επί παντός του επιστητού: το καλό και το κακό γούστο, η σεξουαλική και η κινηματογραφική «κανονικότητα», τίποτα δεν ξεφεύγει από το στόμα ενός αγοριού που δεν μεγάλωσε όπως όλα τα άλλα, για να τολμήσει ως σκηνοθέτης αυτά που δεν διανοείται κανένας άλλος. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. Σκηνοθεσία: Jeff Garlin
Ενα ντοκυμαντερ της Seven Films που θα παιχτει και σε μεταμεσονύκτια προβολη στον Μικρόκοσμο.
Δαναος 1 Σούπερ Τσούλες
Νεαρός μηχανικός βασανίζεται από την τυραννική, ερωτικά λυσσασμένη φιλενάδα του, κατηγορείται αδίκως για έναν φόνο που δεν διέπραξε, διώκεται από έναν ψυχοπαθή μπάτσο και προσπαθεί να γλιτώσει από τα νύχια μιας χούφτας από σεξουαλικά ακόρεστες γυναίκες. Όλα αυτά σε δυο από τις πιο εξωφρενικές, φρενιτιώδεις και απολαυστικές ώρες που υπέγραψε ποτέ στην καριέρα του ο Ρας Μέγιερ. Αθεράπευτος φετιχιστής του υπερμεγέθους γυναικείου στήθους, γαργαλιστικός αμφισβητίας των ταμπού, ο διασημότερος sexploitation σκηνοθέτης του σινεμά πλημμυρίζει την ιλιγγιώδη ταινία του με μερικά από τα πιο χυμώδη και εντυπωσιακά θηλυκά, βάζοντάς τα κερασάκι σε μια εκρηκτική κινηματογραφική τούρτα σεξ και βίας. Αυστηρά ακατάλληλη για σεμνότυφους, σοβαροφανείς και πολιτικά ορθούς θεατές. Επιβεβλημένη για όλους τους υπόλοιπους.
Σκηνοθεσία: Russ Meyer

Δεν υπάρχουν σχόλια: