Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΚΛΕΦΤΕΣ Πανελλήνια Πρεμιέρα

Η 3η μεταμεσονύκτια προβολη
για τα 20 χρονια του Εξώστη ,
στο cine Φαργκάνη
στην Καμάρα Θεσσαλονίκης
το βράδυ του Σαββάτου 17.11.07 στις 00.30.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Η νεα ταινία του Μακη Παπαδημητράτου
μετα το πολυβραβευμένο και πολυσυζητημένο "Τσίου"
Κλέφτες
(Breaking In)

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Μάκης Παπαδημητράτος
Φωτογραφία: Νικόλας Ποττάκης.
Μουσική : Αλέξανδρος Βούλγαρης
Μοντάζ : Δημήτρης Μέρας
Παίζουν : Μυρτώ Αλικάκη
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Πέτρος Λαγούτης
Μάκης Παπαδημητράτος
Ελευθερία Γεροφωκά
Διάρκεια : 87΄
2007 – Έγχρωμο

Περίληψη :

Δύο μικροκλέφτες στην Αθήνα. Κλέβουν τα μισά κι αφήνουν πάντα τα υπόλοιπα. Παίρνουν μόνο ότι τους λείπει. Ένα σχεδιασμένο ταξίδι στο Άμστερνταμ όμως,τους κάνει άπληστους. Τώρα είναι η στιγμή για το μεγάλο κόλπο. Θα βρουν το τέλειο πλουσιόσπιτο για να το ξαφρίσουν και να εξαφανιστούν. Λογαριάζουν όμως χωρίς τους
ενοίκους του, και πέφτουν πάνω σε ένα μυστικό ζωής και θανάτου.

Η άποψη του Σκηνοθέτη :
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κάποιοι άνθρωποι κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος άλλων ανθρώπων, με σκοπό το κέρδος.Πόλεμοι, δολοφονίες, φυλακίσεις, βασανισμοί, δουλεμπορία, εκμετάλλευση, ναρκωτικά, καταστολή, διαφθορά, καταστροφή του περιβάλλοντος...Αυτοί που ορίζουν τις ζωές όλου του κόσμου, αδιαφορώντας όμως γι’ αυτές.Ο ρόλος που μας έχουν επιβάλλει, είναι του θεατή. Θεατές της ζωής.Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, αλλά δεν μπορούμε να αντιδράσουμε γιατί φοβόμαστε.Συντηρώντας μας το φόβο, ζούμε στα πλαίσια που μας ορίζουν.Πνίγουμε τις ενοχές μας για την αδράνειά μας απέναντι στην αδικία, με θεωρίες.Ένα αμυντικό σύστημα του μυαλού μας, για να μην νοιώθουμε συνένοχοι.Αν η τέχνη σήμερα, έχει κάποιο λόγο ύπαρξης, είναι να προσπαθεί να σπάσει αυτό το αμυντικό σύστημα.
Μάκης Παπαδημητράτος

Βιογραφικά :
Μάκης:
Οι «ΚΛΕΦΤΕΣ» είναι η δεύτερη ταινία του Μάκη Παπαδημητράτου. Η πρώτη του με τίτλο «Τσίου» (2005) απέσπασε στα πλαίσια του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης τα ακόλουθα βραβεία:
Βραβείο Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI)Βραβείο Σεναρίου, Κρατικά Βραβεία ΠοιότηταςΒραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Κρατικά Βραβεία ΠοιότηταςΕνώ συμμετείχε και σε αρκετά Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του εξωτερικού.
Ως ηθοποιός στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες: «Όσο υπάρχει αλκοόλ…» του Δ. Μακρή, «Πέρα από τις φράουλες» (μικ μήκ) του Α.Χαραλαμπίδη, «Να μ’ αγαπας» τουΑ. Θωμόπουλου, «Χαιρέτα μας τον πλάτανο» του Δ. Μακρή, «Εντός , Εκτός και επί τα Αυτά ...» (μικ. μήκ) του Γ. Βαλασάκου, «Τσίου» του ίδιου. Στην Τηλεόραση σε διάφορα σήριαλ, και ελάχιστα στο θέατρο.
Μυρτώ:
Η Μυρτώ Αλικάκη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Καρόλου Κούν ενώ έχει φοιτήσει και στην σχολή Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης.Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Καβάφης» του Γ. Σμαραγδή, «Ο αδελφός μου κι εγώ» του Α. Κόκκινου, «Black out» του Μ. Καραμαγγιώλη (το βραβείο ερμηνείας Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), «Μαύρο γάλα» του Ν. Τριανταφυλλίδη και «Κάτω απ’ τα’ άστρα» του Χ. Γεωργίου.Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε σε πολλές σειρές όπως:
"Υπέροχα Πλάσματα"«Αναστασία», «Απών», «Η ζωή μας μια βόλτα», «Η αίθουσα του θρόνου», «Singles», «10η εντολή», «Αν μ’ αγαπάς» κ.α..Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις «Επαγγελματίας Πυγμάχος» σκην. Δ. Παπαδόπουλου θέατρο οδού Κεφαλληνίας, «Δον Ζουάν» σκην. Ν. Μιλιβόγεβιτς Εθνικό Θέατρο, «Καληνύχτα» σκην. Μ. Λαμπροπούλου Θέατρο Αμόρε, «Έγκλημα και τιμωρία» σκην. Ν.Μιλιβόγεβιτς Θέατρο Αμόρε, «Τουρκαρέ» σκην. Γ. Χουβαρδά Θέατρο Αμόρε, «Θηλιά» σκην. Π.Ζούλια Θέατρο Χώρα, «Harvest» σκην. Μ. Κουγιουμτζή Θέατρο Τέχνης.
Πέτρος:
Ο Πέτρος Λαγούτης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης -Καρόλου Κουν ενώ έχει σπουδάσει και Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες μικρού μήκους «ο+» του Άρη Μπαφαλούκα, «Οι άντρες δεν κλαίνε» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη και «Το κουκλόσπιτο» της Δανάης Στυλιανού. Στην τηλεόραση έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια της σειράς «10η Εντολή» του Π. Κοκκινόπουλου και στη σειρά «Όνειρο ήταν» της Μ. Παπαοικονόμου.
Στο θέτρο έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις με εξέχουσα στις παραστάσεις «Το Γάλα» σκην. Ν. Μαστορακη Εθνικό Θέατρο.
Βαγγέλης:
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει σπουδάσει θέατρο στο «Θέατρο των Αλλαγών» ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια «Αυτοσχεδιασμού» με την Άντζελα Μπρούσκου, «Βιοενέργειας» με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και «Θεάτρου Δρόμου» με τον Bruno Eckert. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στην μεγάλου μήκους ταινία «Υποβρύχιος Έρωτας» του Γ. Σολδάτου και στις μικρού μήκους «Ιππότες τις ιλαρότητας» του Πέτρου Χρονέα, «Απεγκλωβισμός» της Α. Γκούντρα και «Σκοτεινός θάλαμος» του Γιάννη Πόθου.
Iδρυτικό μέλος των eΜωβ και παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Helix και οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι: «Ματωμένος γάμος» χορογραφίες Ν. Τσάτσου, μουσική Γ. Στράγκας «Ύμνοι Πανσέληνοι» μουσική παράσταση με απαγγελίες ποιημάτων με την ομάδα του Β. Κονταξή, «Προμηθέας στον άξονα του κόσμου» σκηνοθεσία Ν. Χατζηπαππάς, «Βάτραχοι» σκηνοθεσία Ν. Χατζηπαππάς σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, «Κωμωδίες δρόμου με πλάνες και όνειρα» σκηνοθεσία Ν. Χατζηπαππάς.
Ελευθερία:
Η Ελευθερία Γεροφωκά είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει λάβει μέρος στην έρευνα και τεχνική πάνω στον αρχαίο λόγο και σώμα με τον Θόδωρο Τερζόπουλο και το θέατρο Άττις, στο πανεπιστήμιο Γκαίτε στην Φραγκφούρτη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αποδόμησης Σώματος με τον Markos Martinez (μέθοδος του Tandashi Suzuki, και με τον Θόδωρο Τερζόπουλο, με την Νικαίτη Κοντούρη πάνω στο έργο του Ίψεν «Κουκλόσπιτο», με τον Θωμά Μοσχόπουλο πάνω στον άμεσο και αληθινό λόγο στο θέατρο, Ξιφασκίας με τον Κων/τίνο Μπουμπούκη, Τάι-Τσί, σύγχρονου Χορού, Ζογκλερικά - Ακροβατικά. Είναι μέλος της χορευτικής ομάδας «Ηχώδραση» με χορογράφο τον Δήμο Τσιγκάκο.
Στον Κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Μάτια από νύχτα» του Περικλή Χούρσογλου και «Shall we?» του Γιάννη Καρκανέβατου. Θεατρική εμπειρία: «Η αθωότητα» σκην. Χρίστου Λύγκα στο θέατρο Πρώτες Ύλες (Αντιθέατρο), «Τα φτερά του έρωτα» θεατρική διασκευή από την ομάδα Altra Terra, «QED ή Τι απέδειξε ο Κος Φάυνμαν» σε σκην Ιωσήφ Βαρδάκη (Θέατρο Άνεσις), «Της Ροδιάς το Δάκρυ» σκην. Τάσου Ράτζου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας & ΚΘΒΕ, «Η Δέσποινα και το περιστέρι» σκην. Arias Sandis, «Άλκηστις» ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «Το χρυσό κλειδί» σκην. Δημήτρη Γιαννακόπουλου ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «Τα Αργοναυτικά σκην. Γιώργου Χατζιδάκη, «Ενύσταξεν η ψυχή Του» θεατρικό δρώμενο πάνω σε ελληνικά μοιρολόγια σε σκην. Δήμου Αβδελιώδη, «Το αθάνατο νερό» σε σκην. Άννας Σωτρίνη ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, «Η Μυστική Γή» σκην. Κατερίνας Παπαϊακώβου, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου. Συμμετοχή σε παραστάσεις του «Θεατρικού Εργαστηρίου Ηπείρου» με σκηνοθέτη τον Γιώργο Νάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: