Κυριακή 17 Μαΐου 2009

62e Festival de Cannes 17 Μαίου 2009


COMPÉTITION
(Grand Théâtre Lumière)
VENGEANCE by Johnnie To



Ενας πατέρας έρχεται στο Χόνγκ Κονγκ για να εκδικειθεί την κόρη του. Επίσημα είναι ένας Γάλλος σεφ. Είκοσι χρόνια πριν ήταν δολοφόνος.
KINATAY by Brillante Mendoza
Δείτε το τρέιλερ στο: www.youtube.com/watch?v=2YwtQZLNHBU
Στη Μανίλα ,ο Πέπινγκ ένας φοιτητής εγκληματολογίας στρατολογείται από έναν συμμαθητή του τον Αμπγιόνγκ για να δουλέψει πάρτ ταιμ σε μια επιχείρηση «προστασίας» καταστημάτων , σαν το παιδί για τα θελήματα.
Τα εύκολα χρήματα τα σπαταλά με την κοπέλα του , ώσπου αποφασίζει να την παντρευτεί. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται περισσότερα λεφτά . Την λύση του την δίνει ο φίλος του , που του προτείνει να δουλέψει σε μια πιο προσοδοφόρα θέση, σε ένα «ειδικό τομέα» που θα του εξασφαλίσει πολλά και γρήγορα χρήματα.

UN CERTAIN REGARD
(Salle Debussy)
LE PERE DE MES ENFANTS by Mia Hansen-Løve




Ευστοχη καταγραφή ενός golden boy του κινηματογράφου. Ο Γκεργκουαρ είναι παραγωγός , βρίσκει νέα ταλέντα και τα προωθεί. Ζεί για τη δουλειά του παρόλο που έχει ότι μπορει να επιθυμεί ένας άντας , μια γυναίκα τρια παιδια μια απόλυτη ευτυχία. Ωσπου όλη αυτή η «κατασκευή» γυρίζει μπούμεραγκ πάνω του. Η αποτυχία είναι η αρχή μόνο αυτής της επιλογής ζωής το τέλος πνίγεται μέσα στην απελπίσία
TZAR by Pavel Lounguine


Ο Ιβαν ο Τρομερός με το γνωστό του στυλ κι ο αντίπαλος ιερωμένος Φίλιππος σε νέες περιπέτειες. Απορία ψάλτου vix! (ότι πρέπει για το κρυολόγημα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: