Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

62e Festival de Cannes 20 Μαίου 2009


COMPETITION
(Grand Théâtre Lumière)

INGLOURIOUS BASTERDS by Quentin Tarantino

Τα λόγια είναι περιττά. Ειτε σ’ αρέσει (ακόμη) η απλά έχεις βαρεθεί την μεταμοντερνιά της μίξης των ειδών . Φυσικά ο Μπράντ Πιτ είναι εδώ για να δώσει την απαιτούμενη δημοσιότητα , όπως κι ο Φασμπίνετρ του Hunger για την γωνία της ποιότητας. Κατά τα άλλα οκ.
LES HERBES FOLLES ( Wild Grass) by Alain Resnais
Η Marguerite Muir δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι κάποιος θα έκλεβε την τσάντα της στην έξοδο ενός καταστήματος παπουτσιών στο Παρίσι... και ακόμα λιγότερο ότι ο ληστής θα πέταγε το πορτοφόλι της σε ένα πάρκιγκ στα προάστια της πόλης. Όσον αφορά τον Georges Palet, εάν ήταν σε θέση να υποψιαστεί κάτι περίεργο , δεν θα έσκυβε ποτέ κάτω για να πάρει το πορτοφόλι. Η εκδίκηση της νουβελ βάγκ από τον δημιουργό του «Χιροσίμα Αγάπη μου» ένα μάθημα στυλ.


UN CERTAIN REGARD
(Salle Debussy)

EINAYM PKUHOT (Eyes Wide Open) by Haim Tabakman


Να και μια ομοφυλόφιλη ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην καρδιά της σκληροπυρινικής ορθόδοξης κοινότητας στην Ιερουσαλή. Ενδιαφέρουσα. Τρυφερή και μια χαρά προβοκατόρικη.


NANG MAI by Pen-Ek Ratanaruang

Η αβάσταχτή βαρύτητα του αστικού τρόπου ζωής, όταν έρχεσαι σε επαφή με τη φύση. Ωραίες εικόνες. Ανικανοοποίητο και μυστική επικοινωνία με τον τόπο . Αισθήματα που αφήνονται να τα παρασύρει ο ανοικειος ρυθμός. Μια εικαστική μαγεία από την Ταιλάνδη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: