Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

60 International Film Festival Berlin day 8

GREENBERG
χωρις σχόλια

A SOMEWHAT GENLE MAN
Από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος της σημερινής ημέρας ήταν η νορβηγική Ένας κάπως ευγενικός άνθρωπος του Χανς Πέτερ Μόλαντ. Πρωταγωνιστής, ένας πρώην εγκληματίας (εξαιρετικός στο ρόλο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, που θα είναι σίγουρα στα φαβορί για το βραβείο ερμηνείας) ο οποίος, όταν αποφυλακίζεται, αποφασίζει να αλλάξει ζωή, μόνο που οι άνθρωποι και οι καταστάσεις δεν τον αφήνουν.
Αρεσε πολύ στους Ελληνες δημοσιογραφους. Στην ουσία ειναι μια κωμωδία που πολυ γρήγορα εξαντλείται

CATERPILLAR
Απογοητευτικό


HONEY
O Σεμίχ Καπλάνογλου, καταγράφει την καθημερινή ζωή μιας φτωχής, εργατικής οικογένειας σ' ένα απομονωμένο χωριό στην ορεινή Ανατολία. Ζωή που παρακολουθούμε μέσα από τη ματιά του μικρού, κάπως προβληματικού, παιδιού της οικογένειας.
Ο Καπλάνογλου συνδυάζει με αρμονία τη ζωή του μικρού του ήρωα στο σχολείο με εκείνη στο σπίτι του και με τον πατέρα του που τον ακολουθεί στις τακτικές περιπλανήσεις του στο γειτονικό δάσος, όπου στήνει τεχνητές κυψέλες για να μαζεύει το μέλι των μελισσών. Εκείνο που ξεχωρίζει στην ταινία είναι ο λυρισμός και η ελεγειακή ποίηση που κυριαρχούν στις περισσότερες σκηνές της και που κάνουν το θεατή να προσπερνά, ακόμη και τον αργό ρυθμό της.
Το μόνο που σου μένει είναι ο 10χρονος πρωταγωνιστής ...


SHAHADA
Ενδιαφερουσα πρωτη γνωριμία του Αφγανού εξόριστου στη Γερμνία σκηνοθέτη.Η ταινία μιλά για τις ζωές τριών μεταναστών στο σύγχρονο Βερολίνο και αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στη σύγκρουση των παραδόσεων με το μοντέρνο.
ON THE PATH
Οι σχέσεις ενος σύγχρονου ζευγαριού στη μουσουλμανική Βοσνία.Περσυνα ξινά σταφύλια. Αδιαφορο

Δεν υπάρχουν σχόλια: