Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

67 Mostra di Venezia (10)





ROAD TO NOWHERE του MONTE HELLMAN


Υστερα από μεγάλη απουσία, ο ανεξάρτητος Αμερικανός σκηνοθέτης Μόντι Χέλμαν επιστρέφει με την ταινία «Ο δρόμος για το πουθενά». Ηρωάς του ένας νέος σκηνοθέτης, που αναλαμβάνει να γυρίσει ένα φιλμ στο Χόλιγουντ γύρω από μια αληθινή ιστορία εγκλήματος. Ευκαιρία για τον Χέλμαν να φτιάξει μια όμορφη -με ωραία μουσική επένδυση- ταινία γύρω από τη Μέκκα του κινηματογράφου, τους παραγωγούς, τα προβλήματα της δημιουργίας, αλλά και τη σχέση κινηματογράφου-ζωής.


BARNEY'S VERSION του RICHARD J. LEWIS







Πρωταγωνιστεί ο Πολ Τζιαμάτι, στον ρόλο ενός παραγωγού της τηλεόρασης που αναπολεί την προηγούμενη ζωή του, μέχρι που προσβάλλεται από Αλτσχάιμερ. Σωστή, προσεγμένη σκηνοθεσία, καλός ρυθμός και πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον Τζιαμάτι, που σίγουρα του αξίζει το βραβείο της Μόστρας.



DREI του TOM TYKWER






Το τέλος των μονογαμικών σχέσεων και πως το χειριζόμαστε ώστε αντί για δράμα να είναι μια νέα μορφή οικογένειας, στα χρόνια των ανικανοποίητων ΕΓΩ!




Στο Βερολίνο σήμερα ένα ζευγάρι γύρω στα 40 , η Hanna και ο Simon διαπιστώνουν ότι διατηρούν παράλληλη σχέση με τον ίδιο νεαρό άντρα, τον Adam, η ιστορία περιπλέκεται το ίδιο και τα όρια της σχέσης τους, όταν η Hanna ανακοινώνει ότι είναι έγκυος. Ο Τικβερ χειρίζεται με χιούμορ και ψυχραιμία ένα κοινωνικό θέμα που φυσικά μόνο ένα μέρος του έχει να κάνει με τις σχέσεις. Ουσιαστικά είναι ένα σχόλιο για την γενιά των μη ικανοποιημένων Ευρωπαίων πριν την κρίση της μέσης ηλικίας, με χιούμορ και κυνική ψυχραιμία.








Δεν υπάρχουν σχόλια: