Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

67 Mostra di Venezia 4MIRAL του JULIAN SCHNABEL
Μεταφορά στο σινεμά του βιβλίου του Rula Jebreal, διηγείται μια
Αληθινή ιστορία με φόντο το ορφανοτροφείο που ιδρύθηκε μαζί με το Ισραηλινό κράτος to 1948. Είναι μια σπαρακτική καταγραφή των γεγονότων από το 1978 και μετά , με επίκεντρο το διχασμό ανάμεσα στην πραγματική ανάγκη για την πολιτική αφύπνιση και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης στο άνοιγμα του μυαλού, με πρωταγωνιστές μια φιλομαθή παλαιστίνια και την ακτιβίστρια Miral.

NORUWEI NO MORI του ANH HUNG TRAN

Η κινηματογραφική μεταφορά του σπουδαίου λογοτεχνικού βιβλίου του Μurakami Ηaruki
γίνεται ενα ποίημα, ενας ύμνος στους νεανικους πρώτους έρωτες. Όταν ακούει το "Norwegian Wood" των Beatles, ο Tόρου Bατανάμπε θυμάται την πρώτη του αγάπη, τη Nαόκο, το κορίτσι του καλύτερού του φίλου. Ήταν το αγαπημένο της. Αμέσως μεταφέρεται σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω, στην εποχή που ήταν φοιτητής στο Tόκιο, χαμένος σ έναν κόσμο πάθους, περιστασιακού σεξ, απώλειας, επιθυμιών και ταραγμένων σχέσεων, στην εποχή που εισέβαλε στη ζωή του μια αυθόρμητη γυναίκα, η Mιντόρι, κι αυτός έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν.O Xαρούκι Mουρακάμι, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μυθιστοριογράφους, συγγραφέας του αριστουργηματικού "Κουρδιστού πουλιού", καταπιάνεται κι εδώ, με το δικό του, μοναδικό τρόπο, με υπαρξιακά ζητήματα -με τις ανθρώπινες προσδοκίες και με τον έρωτα, που είναι υπέροχος ακόμα κι όταν είναι άπιαστος.

HAPPY FEW του ANTONY CORDIER
Δυο ζευγάρια ερωτεύονται κεραυνοβόλα κι αρχίζουν να ερωτοτροπούν όπως μόνο οι Γάλλοι γνωρίζουν. Η Ελοντι Μπουσέ ωριμάζοντας ξεδιπλώνει ερμηνευτικές πτυχές πρωτοφανείς και οι υπόλοιποι τρεις συμπρωταγωνιστές της την ακολουθούν ο καθένας με τα προσόντα που τους ζήτησε να δείξουν ο σκηνοθέτης αυτού του κατά βάση ρομαντικού φιλμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: