Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

14th Thessaloniki Documentary Festival day 8



Ιταλία, αγάπα την ή παράτα την του Γκούσταφ Χόφερ και του Λούκα Ραγκάτσι

ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 - 17:30

Ο Λούκα και ο Γκούσταφ πρέπει ν’ αποφασίσουν: ή θα παραμείνουν στην Ιταλία, ή θα φύγουν, όπως έκαναν ήδη τόσοι φίλοι τους. Αναζητώντας λόγους για να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των άλλων, οι δυο Ιταλοί μπαίνουν στο παλιό τους Φίατ Τσινκουετσέντο και ξεκινούν ένα συναισθηματικό ταξίδι στη χώρα τους για να λύσουν το δίλημμα – να την αγαπήσουν ή να την παρατήσουν;

Τι συνέβη στο νησί Παμ της Ελίζα Κουμπάρσκα

ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 - 18:30

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές τους Πολωνούς αλπινιστές Ελίζα Κουμπάρσκα και Ντάβιντ Καζλικόφσκι, που διαπλέουν τα φιορδ της νότιας Γροιλανδίας για να ανέβουν τον ψηλότερο παραθαλάσσιο γκρεμό του κόσμου. Αυτό το γιγάντιο τείχος από γρανίτη είναι προσβάσιμο μόνο με καγιάκ μέσα από μια απειλητική, θυελλώδη θάλασσα, όπου το νερό είναι παγωμένο – ένα αναποδογύρισμα του σκάφους σημαίνει υποθερμία και θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Κάποια στιγμή, η Ελίζα κι ο Ντάβιντ βρίσκονται μόνοι, ν’ αναρριχώνται σ’ αυτό τον όγκο των 1.600 μέτρων – κι όλα αυτά για ένα φιλί. Η εμπιστοσύνη και το πάθος με φόντο ένα από τα oμορφότερα τοπία που έχετε δει ποτέ.

Ο Πολ Ουίλιαμς ζει ακόμα του Στίβεν Κέσλερ

TZON KAΣΣABETHΣ: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 - 20:00

Κέρδισε πολλά βραβεία Γκράμι κι ένα Όσκαρ. Έγραψε τραγούδια που έγιναν νούμερο ένα επιτυχίες, από το «Evergreen» της Μπάρμπρα Στράιζαντ μέχρι το «We’ve Only Just Begun» των Carpenters, όπως και το μεγάλο σουξέ του βατράχου Κέρμιτ, «The Rainbow Connection». Κυκλοφόρησε προσωπικούς δίσκους, κι όμως παρέμεινε άγνωστος σε πολλούς. Τη δεκαετία του ’70, ο τραγουδιστής-ηθοποιός-τραγουδοποιός Πολ Ουίλιαμς ήταν το ίνδαλμα όλων των ντροπαλών, μοναχικών αγοριών αυτού του πλανήτη: ένα σύμβολο του σεξ πριν από την εποχή του MTV, όταν τα σύμβολα του σεξ μπορούσαν να έχουν ύψος 1,57 και να τραγουδούν για τη μοναξιά με τους ήρωες του Μάπετ Σόου. Ένα τέτοιο αγόρι ήταν κι ο Στιβ Κέσλερ, ένα στρουμπουλό παιδί από το Κουίνς της Νέας Υόρκης που, 30 χρόνια αργότερα, ανακάλυψε κάτι συγκλονιστικό: ο Ουίλιαμς δεν είχε πεθάνει και κανείς δεν είχε γυρίσει ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του. Η ταινία Ο Πολ Ουίλιαμς ζει ακόμα είναι η γοητευτική εξομολόγηση του σκηνοθέτη για την ισόβια εμμονή του με τον πρώην σούπερ σταρ και η εξιστόρηση του τι συνέβη όταν επιτέλους τον συνάντησε.

Επάγγελμα: χορευτής των Κρίστιαν Μπόνκε & Αντρέα Κοφόντ

TZON KAΣΣABETHΣ: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 - 22:30

Ο Σλάβικ είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής χορού Latin. Μαζί με την παρτενέρ και ερωμένη του Άννα, ετοιμάζεται να επανέλθει για τελευταία φορά στο προσκήνιο ως επαγγελματίας χορευτής. Ο Σλάβικ είναι εθισμένος στο χορό και στα φώτα της ράμπας, αλλά υποφέρει από πόνους στο σώμα, ενώ το φλογερό του ταμπεραμέντο θέτει σε κίνδυνο τη σχέση του με την Άννα. Η ταινία ακολουθεί τον Σλάβικ και την Άννα καθώς ρισκάρουν τα πάντα σε μια τελική αναμέτρηση με την κορυφή.

Μας έκαναν τράμπ-α του Άντονι Μπάξτερ

ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 - 23:00

Σ’ αυτή την ιστορία του Δαυίδ και του Γολιάθ, μια ομάδα περήφανων Σκωτσέζων ιδιοκτητών σπιτιών έρχεται σε σύγκρουση με τον εκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ, που απειλεί να καταστρέψει την κορωνίδα της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής χτίζοντας ένα πολυτελές γήπεδο γκολφ. Ακολουθούμε τους ντόπιους καθώς προσπαθούν να διαφυλάξουν το τελευταίο τους προπύργιο, παρά την παρενόχληση των ομάδων ασφαλείας, τις διαρκείς νομικές απειλές και τη διακοπή παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Ο σκηνοθέτης Άντονι Μπάξτερ γίνεται κι ο ίδιος πρωτοσέλιδο όταν μπαίνει στη φυλακή για μια συνέντευξη που πήρε από τον επιστάτη του γηπέδου. Χωρίς την παρέμβαση κάποιου αφηγητή, το Μας έκαναν τράμπα καταγράφει το πολιτισμικό χάσμα ανάμεσα στον πλούσιο τζετ-σέτερ που ξέρει να χειρίζεται τα ΜΜΕ και τη βαθιά ριζωμένη στον τόπο της σκωτσέζικη κοινότητα. Για τον κροίσο, το γήπεδο του γκολφ είναι άλλη μια συμφωνία, που πιθανώς να του αποφέρει κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τους κατοίκους, σημαίνει την καταστροφή ενός μοναδικού τοπίου που υπήρξε ανέκαθεν το σκηνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: