Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2006

Η Μαριάννα Ράντου μεταδίδει από τις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 10ο μέρος

ΤΗΕ SCIENCE OF SLEEP (La Science des Rêves)
Σε μια συναντηση της 'αιωνιας λιακαδας' του Michel Gondry και του 'βασιλια'-Che Gael García Bernal όλα μπορείς να τα περιμένεις.. Όταν μάλιστα ξέρεις οτι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σένα 'ονειρικό' σκηνικό, η ανυπομονησία χτυπάει κόκκινο!!
..Το αποτέλεσμα είναι να όργιο χρωμάτων και εικόνων σε μια συμφωνία δημιουργικότητας και φαντασίας! Ο Stephan είναι ένας μοναχικός νεαρός ζωγράφος και 'εφευρέτης' που έχει παραμείνει ενα αιώνιο παιδι. Μην αντέχοντας τη μονότονη, πληκτική και άχρωμη καθημερινότητα, καταφεύγει μια ζωη στα όνειρα -μέρα και νύχτα. Στο φανταστικό κανάλι 'Stephαn TV' όλα ειναι πιθανά..: Το λούτρινο αλογάκι καλπάζει στα λιβάδια και το 'μηχάνημα εξοικονόμησης δευετρολέπτων' κάνει τις ωραιες στιγμες να διαρκουν για πάντα.. Στη φαντασία του ο Stephane εχει τα πάντα.. εκτός από τον έρωτα! Η αχαλίνωτη φαντασία του και η αδυναμία του να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τα όνειρά του συνεχώς του δημιουργούν εμπόδια και δεν θα του επιτρέψουν να ζήσει το μεγαλο του ερωτα.. Ή μήπως όχι?
Στον υπέροχο ονειρικό κόσμο που έχει στήσει η Gondry, ολα γίνονται..! Και τη στιγμη η πραγματικότητα φανεί αποπνικτική, τελικα θα αποδειχθεί πιο παραμυθένια και απο τα ονειρα! Ταινια που σε κάνει να ονειρευεσαι με ανοιχτα τα ματια - Οι σεκανς των ονειρων είναι απλά υπέροχες!
...Μη με σκουντατε βρα παιδιά, δε θελω να ξυπνησω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: