Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

58th Berlinale


Απο τις 6 το πρωι ουρές...

...ουρες που μεγαλώνουν...

...ατέλειωτες ουρές για ενα εισητήριο στο Arkaden...




day 3

day 4

day 5
Πολλές ταινίες, ευτυχώς ο καιρός καταπληκτικός. Τρέχουμε από προβολή σε προβολή δεν προλαβαίνουμε να σχολιάσουμε. Απλά καταγράφουμε γρήγορα και πρόχειρα κάποιες πρώτες εντυπώσεις.


Automn Ball
(Sugisball Εσθονία 2007)
Σκηνοθεσία: Veiko Ounpuu
Με τους: Rain Tolk
Mirtel Pohla
Εχει όλα τα στοιχεία της καλογυρισμένης ταινίας αλλά το θέμα των διαλυμένων ζωών στην Eσθονία είναι τουλάχιστον αδιάφορο για το ελληνικό κοινό που έχει το κολαι από το γαλλικό σινεμα

El camino
( Κόστα Ρίκα Γαλλία 2007)
Σκηνοθεσία: Ishtar Yasin Gutierrez
Με τους: Sherlyn Paola Velasquez
Markos Οδυσσέας Jimenez

Η πρώτη ταινία από την Κόστα Ρίκα που συμμετέχει σε διεθνές φεστιβάλ. Η Σκηνοθέτρια δήλωσε πως χρειάστηκε 7 χρόνια για να την πραγματοποιήσει και πολλες αναποδιές. Η ταινία είναι αφιερωμένη στη Νικαράγουα και πετιγράφει την αθλια συνθήκη ζωής της μικρης της ηρωιδας και του κωφάλαλου αδελφού της, στους σκουπιδότοπους. Μια απόφαση για φυγή από τη μιζέρια θα έχει δραματικές συνέπειες για την υπόλοιπη ζωή της. Φεσι δε θα το έλεγα βαρετο όμως πολύ.

Beautiful Bitch
( Ομορφη Σκύλα Γερμανία 2007)
Σκηνοθεσία : Martin Theo Krieger
Με τους : Katharina Derr
Patrick von Blume
Sina Tkotsch
Η όμορφη Bica είναι νεανική σύγχρονη και ταυτόχρονα σκληρή ιστορία μιας εφηβης από την Ρουμανία που γίνεται γυναίκα με δραματικο τρόπο και ελεύθερη με ακόμη δραματικότερο.Πολύ καλό το τριο των πρωταγωνιστων και οι σκηνες τρυφερότητες είναι στιγμές ανθολογίας.. Η πρώτη ταινία που είδα όρθιος σε κατάμεστη αίθουσα και με 10λεπτο χειροκρότημα στο τελος.

L’heure d'été
(Καλοκαιρινή Ωρα Γαλλία 2008)
Σκηνοθεσία : Olivier Assayas
Με τους : Juliette Binoche
Charles Berling
Jérémie Renier
Edith Scob
Mια καλοκαιρινή οικογενειακή ιστορία και ταυτόχρονα ένα μάθημα ιστορίας της Τεχνης. Ο θάνατος της γιαγιάς φερνει τα 3 παιδια της ,μπροστα στη ποιότητα των επιλογών τους και σε μια αφθαίρετη αναγωγή η διαχείρηση της κληρονομιάς μας εθνική, πολιτιστική εξαρτάται από το μέγεθος του καθημερινού μας πολιτισμού που επιλέγουμε να ζήσουμε. Η Εντίθ Σκόμπ συγκλονιστική. Η περιγραφή της Γαλλικής επαρχίας θυμίζει την ευαισθησία του Αντρέ Τεσινέ. Η συλλογη του μουσείου ενδιαφερουσα κι αγνωστη στους πολλους είναι μόνο η αφορμή για να σχολιασει πολλα θεματα ο ταλαντούχος σκηνοθέτης .

Nothing but Ghosts
(Nichts als Gespenster Γερμανία 2007)
Σκηνοθεσία : Martin Gypkens
Με τους: August Diehl
Maria Simon
Jessica Schwarz κ.α.
Φαντάσματα γίνονται οι επιθυμίες μας και στοιχειώνουν τις ζωές μας όταν δεν φροντίζουμε να τις πραγματοποιούμε. Μεγάλη ταινία, σχεδόν υπερπαραγωγή. Ψυχολογικών ημιτονίων. Αδύνατο να μη φύγεις με έναν κόμπο στο λαιμό. Γυρισμένη στη Βενετία, τη Τζαμάικα, τη Γερμανία και την Αμερική.

Οπου γυρίσω βλέπω τη «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου. Τρείς προβολές σε μεγάλες αίθουσες, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ελληνικές ταινίες που προβάλονται σε μικρότερες και ημισέλιδη διαφήμηση στο Screen Intermational. Πολύ καλό το εύρημα με τη γομολάστιχα σαν δώρο πριν τη προβολή. Ευχές να βρεί το κοινό της στην παγκόσμια αγορά. Ενδιαφέροντα στοιχεία θα βρείτε και στο 6σέλιδο αφιέρωμα στο νέο τευχος του Σινεμά που υπογράφει ο Μανώλης Κρανάκης. Tελικά κατάφερε να προσκληθεί στη MOMA, και στα φεστιβαλ Rochelle και Γκουταλαχάρα. Καλή επιτυχία. ( Εμένα πάντως… δε με άρεσε!)






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήρατε καμια ταινία ή τσάμπα σας στέλνουμε?

Seven Film Gallery είπε...

Βεβαίως και πήραμε! Seven Film Gallery και στις αίθουσες...

Ανώνυμος είπε...

cellulite can be an consequence of changes follows: sage pull, Guarana
draw out, Aminophylline, aloe Bardensis Gel, Bladderwrack take out and
caffeine. As it turns out, Commons tea do it every
day so at least 5 days a workweek.

My page :: tips on getting rid of cellulite

Ανώνυμος είπε...

Aω, thіѕ was a гeally nice post.

Sрending ѕome time and aсtual
effoгt to сгeate a toр notсh
articlе… but whаt саn I
sау… I prοcrastіnatе a wholе lοt and neνeг manage to get anything donе.


Ηегe iѕ my hοmеρagе - manufactures carpets