Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

66. Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica Day 5


WERNER HERZOG - MY SON, MY SON, WHAT HAVE YE DONE? Usa, Germany, 90'Michael Shannon, Willem Dafoe, Chloë Sevigny, Udo Kier, Michael Peña, Grace Zabriskie, Brad Dourif, Irma P.Hall, Loretta Devine
Πρόκειται για τη δολοφονία μιας γυναίκας από το γιο της, που μεταφέρει στην πραγματική ζωή την ερμηνεία του σε μια θεατρική παράσταση της «Ορέστειας».
Η ταινία ξεκινά με το φόνο της μητέρας κι ενώ η αστυνομία, μ' επικεφαλής τον Γουίλεμ Νταφόε στο ρόλο του αστυνομικού επιθεωρητή, περικυκλώνει το σπίτι όπου ο δολοφόνος έχει κλειστεί με δυο όμηρους, παρακολουθούμε μέσα από διάφορα φλας-μπακ τα γεγονότα που οδήγησαν στο έγκλημα.
Φλας-μπακ στα οποία ο Χέρτσοκ παρεμβάλλει και αποσπάσματα από τις πρόβες της αρχαίας τραγωδίας.



MICHAEL MOORE - CAPITALISM: A LOVE STORY USA, 120'(documentary)

Γυρισμένη πριν ξεσπάσει η πρόσφατη οικονομική κρίση, η ταινία παρουσιάζει, μέσα από συνεντεύξεις, αλλά και διάφορες συγκλονιστικές εικόνες (ανθρώπων, τους οποίους οι τράπεζες διώχνουν από τα σπίτια τους για να τα μεταπωλήσουν), την καταστροφική πορεία της «ελεύθερης οικονομίας», που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους». Χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης δήλωσε «Χρειάζεται κάποια στιγμή να αντισταθεί κανείς, όπως ήδη κάποιοι το έχουν κάνει, όπως δείχνω στην ταινία μου», ανάφερε ο σκηνοθέτης, «γιατί αυτό που κάνουν οι τράπεζες δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: