Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

60 International Film Festival Berlin day 0




Η Πύλη του Βραδεμβούργου είναι το επίκεντρο της φετινής επετειακής διοργάνωσης. Εχει στηθεί ένα έργο μεγάλων διαστάσεων, τηςΚριστίνα Κιμ, με αφίσες του φεστιβάλ.
Στις 12 Φεβρουαρίου, θα προβληθεί η αποκατεστημένη κόπια της ταινίας «Μετρόπολις», του Φριτς Λανγκ.
Στο επίσημο πρόγραμμα θα προβληθούν 26 ταινίες , οι 18 κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα .

Το ενδιαφέρον εχει ηδη επικεντρωθεί στην ταινία «Ο συγγραφέας φάντασμα» του Ρομάν Πολάνσκι, στο «Ο δολοφόνος μέσα μου» του Μίχαελ Γουιντερμπότομ και το «Caterpillar» του Κότζι Γουιακαμάτσου.
Η έναρξη θα γίνει με την κινεζική ταινία «Τuan yuan» («Χωριστά, μαζί»), του Γουάνγκ Κουάναν, και η λήξη με την ιαπωνική ταινία «Οtouto» («Σχετικά με τον αδελφό της»), του Γιότζι Γιαμάντα.
Στο παγωμένο Βερολίνο με παγο στα πεζοδρόμια και συνθήκες Σιβηρίας , καταφτάνουν οι Μάρτιν Σκοτσέζε,Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Μπεν Στίλερ, Κάθριν Κινίαρ, Τζουλιάν Μουρ, Ανέτ Μπένινγκ, Κέιτ Χάντσον, Τζέσικα Αλμπα, Ζεράρ Ντεπαρντιέ .
Τιμώμενο πρόσωπο φέτος η Χανα Συγκούλα.
Οι ουρές εχουν ερχίσει στο Arcade και οι Βερολινέζοι κανονίζουν ανάμεσα στις υποχρε'ωσεις τους το πρόγραμμα προβολών . Κατι ακριβώς αντίθετο απο την αδιαφορία που δείχνουν οι Θεσσαλονικείς για το Φεστιβαλ τους.
Η επετειακή τσάντα του Φεστιβαλ ειναι το νεο pop συμβολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: