Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !



Από τη μια η πραμάτεια των "παρανόμων" , κατ’ εξακολούθηση μη καταγεγραμμένων από τις αρχές, έρμαια μιας άτυπης μαφίας, μεταναστών , θυμάτων ενός κυκλώματος που επιδεικτικά αγνοεί το «σύστημα», πολύ πριν τις επίσημες νομότυπες κυκλοφορίες των εταιριών, που χρυσοπουλουν στα dvd club τα προϊόντα τους.
Από την άλλη, η σήμανση από τη νέα γενιά, με μορφή προγραφών, όχι με σημειώσεις ιντερνετικές, αλλά με μαρκαδόρους, έξω από τα καταστήματα Seven Spot, ότι έδω μπορείς να μπεις, να δεις και να επιλέξεις ,ποιές ταινίες θα κατεβάσεις στο σπίτι. Μια γενιά, (η επόμενη) που αγνοεί τη διαφορά μεταξύ παρανομίας κι εξυπνάδας, που αφού αφάνισε τα καταστήματα δίσκων, χωρίς, όχι μόνο κανείς να τιμωρηθεί αλλά με τις ευχές και την προτροπή των ΜΜΕ, εξακολουθεί να χαίρεται τη δεξιότητα της στο κατέβασμα.
η
με άλλα λόγια
η προαναγγελία ενός επικείμενου θανάτου αλλης μιας κατηγορίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων , με την επίσημη αρωγή της πολιτείας, του ανησυχητικά πλέον νομοθετικού κενού, και της σιωπής , με το λάδι στη φωτιά, να εξακολουθούν να βάζουν οι ελληνικές εφημερίδες, μόνες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξέλεγκτες, απολύτως διαπλεκόμενες, αλλά σύμφωνα με την Κρατική Επιτροπή Aνταγωνισμού, ουδέποτε ανταγωνιστικές.


Ζήτω η 25η Μαρτίου. Ζήτω το Έθνος.





9 σχόλια:

God Bless Torrent είπε...

Και λίγα σας κάναμε... Είστε μετροσέξουαλ κουλτουριάρηδες, λιγδιάρηδες συλλέκτες και η μπόχα δηθενιάς στα φεστιβάλ. Ελπίζουμε να κλείσετε κι εσείς.. Don't worry.. Θα φροντίσουμε εμείς.. Τελειώνει το συνάφι σας της 'αυθεντικότητας' και της 'γνησιότητας'. Ειμαστε σίγουροι ότι όλως τυχαίως είστε και αποκλειστικά συλλέκτες βινυλίου.. Λαμόγια είστε, που λερώνετε τα βρακιά σας από φόβο μη χάσετε την εμπορική σας υπόσταση. Που καταντήσατε τον -κινηματογραφικό- πολιτισμό οικογενειοκρατία με τα μαγαζάκια σας. Που ακούτε downloading και σκιάζεστε. Ελάτε να μας βρείτε ρε.. Ψάχτε.. Στο Piratebay, στο Demonoid, στο Mininova, και όπου γουστάρετε. Εδώ που είμαστε, βρέχει Gigabyte.

Γειά χαρά!

--P2P Spreading--

Downloading Filmography
Discography

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε κατούρα και λίγο! Εκεί που είσαι βρέχει gigabyte αλλά όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά εσύ κρατούσες ομπρέλα!

Bilias είπε...

Ουου οοοοοουυυυυυ... Τέλλο.. Καλέ Τέλλοοοοοοο... Ερχόμαστε...

Tzoutzoukos o 19os είπε...

Re sy Tello... Ti sou kanan agori mou? Se talaipwroune re?
Eyais8htoulh esy, me to 8ema tou downloading. Anhsyxhses??? Pane na dioikhseis kamia kantina.

http://www.youtube.com/watch?v=J2w-DAk9-2g

Seven Film Gallery είπε...

Θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον μετα απο 5 χρόνια λειτουργίας αυτου του blog, τον σχολιασμό ενός σχετικα αδιαφορου post, απο ανώνυμους.
Δείχνει , αν και δεν ηταν αυτο το θέμα της ανάρτησης, το μέγεθος της ηδονής που προκαλει η εγνωσμένη παρανομία.
Με την παρανομία άλλωστε, εχει χτιστει το σύνολο σχεδον των συγχρονων αξιών με τα πολυ απτα αποτελέσματα της.
Ομως κανεις δεν απαντά στο θεμα. Ποιός ο λόγος να εισαι νόμιμος όταν ολο το σύστημα σε θελει, αν οχι απαιτει, να εισαι παρανομος. ΚΙ αν αυτος δεν ειναι ο πρωτος και κυριαρχος νομος της ζουγκλας τότε γιατι ενας φορολογούμενος να πληρώνει φόρους, δημοτικά τέλη, ΦΠΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, στην τελική γιατί να υπάρχει?
Συμφωνώ απόλυτα να εξαφανιστεί λοιπόν, αλλα πριν να ξέρουμε γιατί.
Οχι γιατι απέτυχε, αλλα γιατι το μελλον μπορει να εριει χωρίς αυτόν.
Είναι ακριβως το ιδιο με τα όνειρα των νεων ανθρώπων που ενω εχουν κέφι για δουλειά και δημιουργία, το ανάλγητο(sic)συστημα τους προσφέρει μόνο την προοπτική της ανεργίας.
Και πάλι σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Ηταν χρήσιμα κι ενδεικτικά.
Τέλλος

Το Κήτος είπε...

Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα Τέλλο μου. Το έργο ανήκει στο λαό! ΟΥΤΕ στον δημιουργό του, ΟΥΤΕ στους παραγωγούς, ΟΥΤΕ στους διανομείς. Όλοι εσείς είστε έμποροι! Όχι καλλιτέχνες! Πως γίνεται λοιπόν να ελέγχετε την τέχνη; Θεωρείς ηθικό να καθορίζουν 5 άσχετοι με το σινεμά έμποροι τι θα δει ένας ολόκληρος λαός; Καλλιτέχνης Τέλλο, είναι ο πιτσιρικάς που φτιάχνει μουσική στο pc του και την διανέμει μόνος του στο internet (χωρίς εσάς πια!!), απελευθερωμένη από κάθε παραλογισμό που μπορεί να προκύψει απ' την πνευματική ιδιοκτησία, με σκοπό ΟΧΙ το κέρδος, αλλά να προάγει την τέχνη! Χωρίς να σκέφτεται αν το εξώφυλλο του είναι πιασάρικο. Το δημιούργημα του διατίθεται ελεύθερα για προβολή ή τροποποίηση από άλλους καλλιτέχνες με σκοπό να διανεμηθεί ξανά το νέο παραγώμενο έργο εξίσου ελεύθερα!
Εσείς αφήνετε έξω απ' τη διανομή ταινίες αριστουργήματα επειδή δεν «πουλάνε». Αν θέλω να δω μια απ’ αυτές Τέλλο «νόμιμα», που θα τη δω; Θα εξαρτηθεί απ’το αν συμφέρει εμπορικά το αφεντικό σου;
Αν γυρίσω αύριο μια Sui generis ταινία θα αναλάβετε τη διανομή; Ή θα μου λέτε ποιός είσαι εσύ, δεν πουλάει αυτό. Θεωρείς ηθικό, το ταλέντο ενός καλλιτέχνη να εξαρτάται απ' τα συμφέροντα του αφεντικού σου; Πιστεύεις ότι αυτό αφορά μόνο αυτούς τους δύο ή στερεί την ίδια την τέχνη από ολόκληρη την κοινωνία;
Εφευρίσκετε απώλειες κερδών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι μια παπαριά καμαρωτή, καθώς ο αριθμός προκύπτει απ' τα download, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει την αγοραστική δύναμη αυτών που κατέβασαν. Δε σημαίνει ότι μια ταινία που κατέβηκε 1.000.000 φορές αν δεν υπήρχε το net θα αγοραζόταν και 1.000.000 φορές.
Είστε τόσο παράλογοι όσο και οι νόμοι που επικαλείστε. Τέλλο μου, πέστε στον κόσμο ότι τις ταινίες τις αγοράζετε με ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. Δηλαδή τις πληρώσαμε εμείς για να τις φέρετε και τώρα μας ζητάτε λεφτά και για να τις δούμε.
Ζητάτε χρήματα για να αγοράσουμε βιβλία! Άρα δεν επιτρέπετε την πρόσβαση στη γνώση σε συγκεκριμένες τάξεις!
Εκμεταλλεύεστε υπαλλήλους οι οποίοι δουλεύουν για να κονομάτε εσείς! Δεν πιστεύω να τα μοιράζεστε...
Περάσατε νόμους που δεν έχουν σκοπό να προάγουν την τέχνη αλλά να προασπίσουν τα συμφέροντα σας.
Άρα Τέλλο μου δεν είναι το σύστημα ενάντια σας. Εσείς είστε το σύστημα.
Μάθε λοιπόν φίλε μου ότι μπορείτε να πηγαίνετε στα φεστιβάλ με τα σμόκιν σας, για να επιβεβαιώσετε την εμπορική σας υπόσταση, αλλά το σινεμά δεν είναι εκεί! Αυτό που βλέπετε εκεί δεν είναι καν σινεμά! Δεν δημιουργήθηκε από καλλιτέχνες, αλλά από εμπόρους! Το σινεμά φίλε μου είναι έξω στο δρόμο. Στον φοιτητή που κινηματογραφεί με μια ερασιτεχνική κάμερα πάνω σε καροτσάκια σούπερ μάρκετ.
Οι μεγάλες ταινίες δεν έχουν γυριστεί ακόμα. Θα γυριστούν όταν τα τεχνικά μέσα θα είναι προσβάσιμα στον καθένα και η διαδικασία διανομής θα είναι ελεύθερη απ' τους εμπόρους.
Χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως «πειρατεία» και «κλοπή» για να παρουσιαστείτε ως θύματα. Παρουσιάζετε ως εχθρό κάποια πιτσιρίκια που τρέφονται απ' την ηδονή της παρανομίας. Μάθε λοιπόν ότι είστε ένα κομμάτι του καπιταλισμού. Λειτουργείτε έτσι, παρά το κόστος που έχει απ' αυτό η κοινωνία. Φέρεστε ως θύματα, ως αδικημένοι απ' το κράτος. Αλλά το κράτος δεν σας γύρισε τη πλάτη. Απλά δεν μπορεί να ελέγξει το internet γιατί είναι το μόνο μέσο που εξουσιάζει ο λαός! Τα άλλα φροντίσατε να τα εκμεταλλευτείτε εσείς. Δεν είμαστε εμείς παράνομοι. Εσείς είστε δυνάστες. Όσο για την πνευματική ιδιοκτησία, Τέλλο μου, ποιος είναι πηγή έμπνευσης ενός καλλιτεχνικού έργου; Δεν είναι η ίδια η κοινωνία; Είναι δυνατόν λοιπόν να της ζητάς δικαιώματα από τη στιγμή που συνέβαλε στο έργο;
Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Υ.Γ. Δεν είστε θύματα! Είστε Θύτες! Κρατήστε χαμηλούς τόνους καθώς πέφτετε. Απλά αντικείμενο θα αλλάξετε. Θα το κάνατε έτσι κι αλλιώς αν σας συνέφερε οικονομικά.
Δεν αγαπάτε το σινεμά!
Δεν έχετε σχέση με το σινεμά!
Είστε ΕΜΠΟΡΟΙ!
Υ.Γ. 2 Όχι μόνο θα σας κλείσουμε. Θα περάσετε κι από λαϊκό δικαστήριο μετά. Και τα χρόνια που θα φάτε θα είναι ίσα με τα χρόνια που βιάζατε την τέχνη, επί τους υπαλλήλους που εκμεταλλευτήκατε!

Ανώνυμος είπε...

Το Κήτος: mallon allos enas anergos pou ta exei valei me to katestimeno, otan apolithei i ksaderfi sou, i kopela sou, o filos sou, apo ena dvd club, min rotiseis giati, exeis apantisei monos sou....parepimptontos i imimatheia einai xeiroteri tis amatheias. milas gia themata pou oxi apla den gnorizeis, alla grafeis kai vlakeies, kai poli asxolithika...

Ανώνυμος είπε...

Κητος οτι να ναι ομως οτι να ναι.
Καποιος πρεπει να σου εξηγησει τη διαφορα τηε βουρτσας και της π....ας.
Οχι τιποτα αλλο σε λιγα που εχεις δικιο το χανεις με τις αυναρτησειες που λες.
Φιλικα

Ανώνυμος είπε...

+1 στο κήτος! Έχει δίκιο ότι παίρνουν τις ταινίες με επιδοτήσεις ιδού και το logo για του λόγου το αληθές.

http://futureartists.co.uk/wp-content/uploads/2011/01/media-eu.png

Σ’ όποια αφίσα το δείτε παίζει επιχορήγηση. Σκεφτείτε το λίγο, αγοράζουν με δικά μας χρήματα ταινίες που είναι δικιά τους ιδιοκτησία!! Για τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα ιδεολογίας. Αυτός σας λέει με απλά λόγια ότι δεν έχουμε την ανάγκη των αφεντικών και σεις εκεί «ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΤΑΞΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ» Ιδρυματοποίηση πάθατε;
ή μήπως είστε τσάτσοι.....