Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

53rd Thessaloniki International Film Festival DAY 4

Day 4
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

photo by Eleni Vraka

Τ’όνομά μου είναι Λι  του Αντρέα Σέγκρε
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:  Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 17:00
Η Σουν Λι δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο υφασμάτων στα περίχωρα της Ρώμης, για να αποκτήσει νόμιμα χαρτιά και να μπορέσει να φέρει τον οχτάχρονο γιο της στην Ιταλία. Ο Μπέπι, ένας Σλάβος ψαράς, που οι φίλοι του τον φωνάζουν «ο Ποιητής», είναι θαμώνας του μαγαζιού εδώ και χρόνια. Η συνάντησή τους είναι μια ποιητική απόδραση από την απομόνωση, ένας σιωπηρός διάλογος ανάμεσα σε κουλτούρες που είναι διαφορετικές, αλλά όχι και τόσο μακριά η μία από την άλλη. Μια οδύσσεια στην καρδιά της λιμνοθάλασσας, που είναι μαζί η μητέρα και το λίκνο της ταυτότητάς τους, που ποτέ δεν ησυχάζει.

Δωμάτιο 514 του Σαρόν Μπαρ-Ζιβ
TZON KAΣΣABETHΣ:          Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 17:30
Μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε μια νέα, ωραία κι αποφασισμένη ανακρίτρια του στρατού και σ’ έναν εξαιρετικό διοικητή, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος. Το Δωμάτιο 514 είναι μια ρεαλιστική και άμεση ταινία για τη σύνθετη πραγματικότητα του Ισραήλ, στην οποία οι καλοί και οι κακοί δεν ξεχωρίζουν πάντα, και μάλιστα αναγκάζονται να συνυπάρξουν

Έξω στο σκοτάδι του Μάικλ Μέιερ
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:            Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 18:00
Ο Νίμερ, ένας Παλαιστίνιος φοιτητής, ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Μια μοιραία νύχτα γνωρίζει τον Ρόι, έναν Ισραηλινό δικηγόρο, κι οι δυο τους ερωτεύονται. Καθώς η σχέση τους γίνεται πιο σοβαρή, ο Νίμερ έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παλαιστινιακής κοινωνίας, που αρνείται να τον αποδεχτεί για τη σεξουαλική του ταυτότητα, και με εκείνης της ισραηλινής κοινωνίας που τον απορρίπτει για την εθνικότητά του. Όταν ένας στενός του φίλος, που κρυβόταν παράνομα στο Τελ Αβίβ, συλλαμβάνεται και απελαύνεται στη Δυτική όχθη, όπου και δολοφονείται με πρωτοφανή αγριότητα, ο Νίμερ αναγκάζεται να διαλέξει ανάμεσα στη ζωή που πίστευε πως επιθυμούσε και την αγάπη του για τον Ρόι.

Στιγμιότυπο της Μάγια Μίλος
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:            Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 23:00
Η Γιάσνα είναι ένα όμορφο κορίτσι στο άνθος της εφηβείας της. Aνήκει στη μεταπολεμική γενιά, κι έτσι ζει μια άχαρη ζωή στη Σερβία. Ο πατέρας της είναι άρρωστος και στα τελευταία του, η μητέρα της έχει χάσει το κουράγιο της και, όσο για την ίδια, είναι απογοητευμένη απ’ τη ζωή και νιώθει θυμό για τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και για τον εαυτό της. Τρελά ερωτευμένη μ’ ένα αγόρι από το σχολείο της, παρασύρεται στον κόσμο του σεξ, των ναρκωτικών και της ξέφρενης διασκέδασης, τον οποίο καταγράφει ανελλιπώς με το κινητό της τηλέφωνο. Ακόμα όμως και σ’ αυτό το πολύ σκληρό περιβάλλον, ξεφυτρώνουν η αγάπη κι η τρυφερότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: