Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

54th Thessaloniki International Film Festival DAY 3


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ενδιάμεσος σταθμός του  Καβέ Μπαχτιαρί
TZON KAΣΣABETHΣ:          Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 - 11:00
TZON KAΣΣABETHΣ:          Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 - 15:00


Ο Αμίρ, ένας Ιρανός μετανάστης στην Αθήνα, έχει ένα ταπεινό διαμέρισμα που έχει γίνει «κέντρο διερχομένων» για μετανάστες που, όπως κι ο ίδιος, έχουν επιλέξει ν’ αφήσουν τη χώρα τους. Ωστόσο, η Ελλάδα γι’ αυτούς δεν είναι παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός, μιας που όλοι ελπίζουν να φτάσουν σε άλλες χώρες της Δύσης. Παραμένουν λοιπόν αναγκαστικά στο σπίτι του Αμίρ, ελπίζοντας να πάρουν σύντομα τα χαρτιά τους, να βρουν επαφές, και να συναντήσουν τον μεσάζοντα στον οποίο θα μπορέσουν να εμπιστευθούν τη μοίρα τους.
Μαμά, σ’αγαπώ του  Γιάνις Νορντς
TΩNIA MAPKETAKH:          Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 - 17:00
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 - 13:00
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Los Angeles FF 2013, USA
Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας – Zlin FF for Children and Youth 2013, Czech Republic


Ο 12χρονος Ράιμοντς κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει περήφανη την αυστηρή του μητέρα – παίζει ακόμα και σαξόφωνο με την μπάντα του σχολείου αντί να κάνει πατίνι στο γειτονικό πάρκο. Όταν προσπαθεί να κρύψει έναν κακό βαθμό που πήρε στο σχολείο, ξεκινά μια σειρά από ψέματα, που σύντομα ξεφεύγει απ’ τον έλεγχό του. Χάρη στον φίλο του, Πέτερις, που έχει μητέρα καθαρίστρια, ο Ράιμοντς βρίσκει τα κλειδιά ενός πολυτελούς διαμερίσματος και θέλει να περάσει εκεί τη νύχτα. Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης επιστρέφει με μια κοπέλα, που όχι μόνο τον κλέβει στο τέλος, αλλά παίρνει και το σαξόφωνο του Ράιμοντς. Το αγόρι θα πρέπει να βγει στη νυχτερινή Ρίγα για να πάρει πίσω το μουσικό του όργανο. Όταν ο Πέτερις κατηγορείται ότι λήστεψε το διαμέρισμα, ο Ράιμοντς πρέπει ν’ αποφασίσει αν θα σώσει τη φιλία τους, προκαλώντας την οργή της μητέρας του. Μια συναρπαστική ιστορία για τη θεραπευτική δύναμη της αλήθειας.

Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά
OΛYMΠION:   Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 - 20:30
TΩNIA MAPKETAKH:          Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 - 22:00
Αργυρό Λιοντάρι Καλύτερης Σκηνοθεσίας,
Coppa Volpi Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Θέμης Πάνου),
Βραβείο Arca Cinema Giovani,
Βραβείο Fedeora Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Ταινίας – Φεστιβάλ Βενετίας 2013
Εύφημος Μνεία – Reykjavik IFF 2013, Iceland


Την ημέρα των γενεθλίων της, η 11χρονη Αγγελική πηδάει από το μπαλκόνι και πέφτει στο κενό χαμογελώντας. Ενώ η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να καταλάβουν ποιος ήταν ο λόγος της πιθανής αυτοκτονίας, η οικογένειά της υποστηρίζει σθεναρά πως ήταν ατύχημα. Ποιο είναι το μυστικό που πήρε μαζί της η μικρή Αγγελική; Γιατί η οικογένεια προσπαθεί πεισματικά να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της;

Αγόρια απ’ τα ανατολικά του  Ρομπέν Καμπιγιό
OΛYMΠION:   Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 - 23:00
TZON KAΣΣABETHΣ:          Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 - 19:30
TΩNIA MAPKETAKH:          Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 - 22:00
Βραβείο του Τμήματος «Ορίζοντες» – Φεστιβάλ Βενετίας 2013


Όλοι τους έρχονται από την Ανατολική Ευρώπη: Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία... Ο μεγαλύτερος δεν φαίνεται να είναι παραπάνω από 25 χρονών, όσο για τους μικρότερους, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει την ηλικία τους. Περνούν τον καιρό τους αράζοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ του Παρισιού. Μπορεί και να κάνουν πεζοδρόμιο. Ο Ντανιέλ, ένας διακριτικός άντρας στα πενηντα και κάτι του, έχει βάλει έναν απ’ αυτούς στο μάτι – τον Μάρεκ. Μαζεύοντας το κουράγιο του, τον πλησιάζει. Ο νεαρός συμφωνεί να τον επισκεφτεί την επομένη στο σπίτι του..


Το τελευταίο ματς του Αντόνιο Ενς
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:  Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 - 23:30
TZON KAΣΣABETHΣ:          Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 -13.00


Ο Ρεϊνιέρ ζει με την έφηβη συζυγό του, το γιο του και τη γιαγιά της γυναίκας του. Τη νύχτα, ο Ρεϊνιέρ εκδίδεται σε ξένους τουρίστες. Την ημέρα, κάνει το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει στον κόσμο: παίζει ποδόσφαιρο. Ασχολείται επίσης και με τον τζόγο, περιμένοντας το χαμόγελο της τύχης που θα αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο. Ο Γιοσβάνι είναι φίλος και συμπαίκτης του. Έχει σχέση με μια γυναίκα μεγαλύτερή του και πλούσια, γεγονός που του επιτρέπει να ζει στην Αβάνα. Ο Γιοσβάνι εργάζεται για τον πατέρα της φιλενάδας του, τον Σιλβάνο, τοκογλύφο και έμπορο λαθραίων ρούχων. Σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον, ο Ρεϊνιέρ και ο Γιοσβάνι ξεκινούν κρυφά μια ερωτική ιστορία. Ωστόσο ο νόμος των πιθανοτήτων δεν φαίνεται να ευνοεί τον τζογαδόρο Ρεϊνιέρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: