Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

56th Thessaloniki International FIlm Festival day 1



Victoria  του Sebastian Schipper



Η Βικτόρια, μια νέα γυναίκα από τη Μαδρίτη, γνωρίζει τέσσερεις νεαρούς Βερολινέζους έξω από ένα κλαμπ. Ο Zόνε και η συμμορία του βρίσκονται μπλεγμένοι σε μπελάδες, και η Βικτόρια καταλήγει να τους οδηγεί μ’ ένα αμάξι. Μόνο που η τρελή, μεγάλη περιπέτεια σύντομα μετατρέπεται σε εφιάλτη. Με το πρώτο φως της μέρας, η Βικτόρια και ο Ζόνε αίφνης συνειδητοποιούν πως θα τα παίξουν όλα για όλα... Ένα ταξίδι στην άκρη της νύχτας – ξέφρενο, συναρπαστικό, ρομαντικό. Μια ταινία για τα νιάτα που θέλουν πάντα κάτι παραπάνω. Για έναν τρελό, κεραυνοβόλο έρωτα. Για το άγριο καρδιοχτύπι της μεγάλης πόλης.
Μουσική:       Nils Frahm
Παίζουν: Laïa Costa (Victoria), Frederik Lau (Sonne), Franz Rogowski (Boxer), Burak Yigit (Blinker), Max Mauff (Fuss), André M. Hennicke (Andi)
Αργυρή Άρκτος –Φεστιβάλ Βερολίνου 2015, Γερμανία
Μεγάλο Βραβείο – Beaune, Festival International du Film Policier 2015, France
Βραβείο Σκηνοθεσίας – Santiago IFF 2015, Chile
Βραβείο των Νορβηγών Κριτικών Κινηματογράφου – Norwegian IFF 2015, Norway

OLYMPION:   Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου  2015 - 20:30                   
OLYMPION:   Κυριακή, 8 Νοεμβρίου  2015 - 22:30



Babai του Visar Morina



Ο δεκάχρονος Νορί και ο πατέρας του, Γκεζίμ, ζουν πουλώντας τσιγάρα στο Κόσοβο της δεκαετίας του ’90, πριν τον πόλεμο. Ο Γκεζίμ δεν θέλει ούτε ν’ ακούσει για τη μητέρα του Νορί. Αυτό που κάνει καλύτερα απ’ όλα είναι να ξεφεύγει από το παρελθόν του, κι έτσι και τώρα θέλει να φύγει από το Κόσοβο χωρίς τον Νορί. Το αγόρι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον εμποδίσει, με αποτέλεσμα να συμβεί ένα ατύχημα. Αποσβολωμένος ο πατέρας πηγαίνει τον Νορί στο νοσοκομείο. Όταν ο Νορί βγαίνει, ο πατέρας του έχει ήδη φύγει. Θυμωμένος αλλά αποφασισμένος, ο Νορί ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι και πράγματι καταφέρνει να βρει τον πατέρα του στη Γερμανία. Εκεί, με μια επιμονή που μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει, θα ζητήσει το λόγο από τον πατέρα του για την επιλογή του να τον εγκαταλείψει.
Κρυστάλλινη Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας – Karlovy Vary IFF 2015, Czech Republic
Bραβείο «One Future», βραβεία Νέου Ταλέντου στο Γερμανικό Σινεμά, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ηθοποιίας – Munich IFF 2015, Germany
Bραβείο Καλύτερου Ανδρικού ρόλου – Avvantura Zadar IFF 2015, Croatia

STAVROS TORNES: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015 - 23:00       
STAVROS TORNES: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 - 18:00 


Δεν υπάρχουν σχόλια: