Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

56th Thessaloniki International FIlm Festival day 5

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου



Ein Atem του Christian Zübert


Η ιστορία δύο γυναικών από διαφορετικό περιβάλλον που έχουν, όμως, την ίδια επιθυμία: την ευτυχία. Η Έλενα, που είναι νέα και σπουδαγμένη, αλλά χωρίς καμία προοπτική στην πατρίδα της –την Ελλάδα–, προσπαθεί να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή μακριά από την οικογένεια και τη χώρα της. Η Τέσα, μια τριαντάρα επιτυχημένη μάνατζερ στη Γερμανία που είναι ταυτόχρονα και σύζυγος και μητέρα, είναι διχασμένη ανάμεσα στην προσωπική και στην οικογενειακή ευτυχία. Οι δύο γυναίκες συναντιούνται, η Έλενα γίνεται γκουβερνάντα της κόρης της Τέσα, και η συνάντηση αυτή θ’ αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.
STAVROS TORNES:Τρίτη, 10 Νοεμβρίου  2015 - 15:30


Box του Florin Serban



Οι δρόμοι δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων διασταυρώνονται για χάρη του έρωτα. Ένας 19χρονος πολλά υποσχόμενος Pομά μποξέρ παθαίνει εμμονή με μια 34χρονη παντρεμένη ηθοποιό του θεάτρου. Φαινομενικά, οι δυο τους δεν έχουν τίποτα κοινό, όμως αμφότεροι –εύθραυστοι και δυναμικοί μαζί– πασχίζουν να αποδείξουν ποιοι είναι, να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πετύχουν. Μοιραία, έρχονται ολοένα και πιο κοντά. Οι ερωτικές ιστορίες δεν είναι και τόσο συνηθισμένες στο ρουμανικό σινεμά. Ωστόσο, ο Φλορίν Σερμπάν επιλέγει να αφηγηθεί μια αναπάντεχη ερωτική συνάντηση, που όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο.
OLYMPION: Τρίτη,10  Νοεμβρίου  2015 - 15:45
FRIDA LIAPPA: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου  2015 - 20:00


Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη


Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σ’ ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους μ’ ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – BFI London Film Festival 2015, UK
Ειδική Μνεία της Επιτροπής «Καρδιά του Σεράγεβο» για τις Καλύτερες Ανδρικές Ερμηνείες (ανδρικό καστ) – Sarajevo IFF 2015, Bosnia-Herzegovina
OLYMPION: Τρίτη,10  Νοεμβρίου 2015 - 20:30
TONIA MARKETAKI: 11 Τετάρτη  Νοεμβρίου 11, 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: