Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

62e Festival de Cannes 23 Μαίου 2009



COMPETITION
Grand Théâtre Lumière

VISAGE (Face) by Tsai Ming-liang

Ένας Ταιβανέζος σκηνοθέτης, καλείται να κάνει μια ταινία για τον πίνακα του Λούβρου ΣΑΛΩΜΗ. Αν και δεν ξέρει ούτε αγγλικά ούτε γαλλικά, παρ όλα αυτά επιμένει να δώσει τον ρόλο του Ηρώδη στον ηθοποιό
Ζαν Πιέρ , που τον θαυμάζει, αν κι ο πρωταγωνιστής του έχει μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα τα όποια με την έναρξη των γυρισμάτων γιγαντώνονται .
Απλά εξαιρετικό!

MAP OF THE SOUNDS OF TOKYO d’Isabel Coixet

Η Ryu είναι ένα μοναχικό κι εύθραυστο κορίτσι όμως αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει μια επικύνδινη διπλή ζωή. Από τη μία τις νύχτες δουλεύει στη ψαραγορά αλλά από την άλλη σποραδικά εξασκεί το επάγγελμα του εκτελεστή.
Ο κ. Nagara είναι ένας γνωστός παραγωγός που βιώνει την απώλεια της κόρης του που αυτοκτόνησε. Θεωρεί υπαίτιο για αυτή την πράξη της τον Ισπανό διευθυντή μιας επιχείρησης κρασιών, τον Ντέβιντ. Ο υπάλληλος του κου Ναγκατα, ο Ισίντα που υπήρξε κρυφά ερωτευμένος με την κόρη του αφεντικού του, προσλαμβάνει την Ryu για να καθαρίσει τον Ντέιβιντ.
Ένας μηχανικός, που βασανίζεται από τους ήχους της ιαπωνικής πόλης και που τον συναρπάζει η Ryu, επιβεβαιώνει αυτήν την ιστορία αγάπης που ψάχνει τις σκιές της ανθρώπινης ψυχής, που φθάνει βαθιά στις θέσεις όπου μόνο η σιωπή έχει τη δύναμη της ευγλωττίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: