Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κινηματογραφιστές στην ομίχλη

Οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», όλοι εμείς οι αγανακτισμένοι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί που συμμετέχουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού κινηματογράφου, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθούμε ενάντια στις αδιαφανείς μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΕΚΚ.


Την στιγμή που οι ελληνικές ταινίες συλλέγουν διακρίσεις και βραβεία σε ξένα φεστιβάλ, σωματεία (όπως της ΕΕΣ, των μουσικοσυνθετών, των σεναριογράφων, και των ηθοποιών) συμπράττουν με τους εκπροσώπους του Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ, και καταψηφίζουν με γελοία επιχειρήματα τον ετήσιο απολογισμό του Κέντρου. Στόχος τους, να οδηγήσουν σε παραίτηση τη διοίκησή του, το Γιώργο Παπαλιό δηλαδή, που υιοθετώντας ποιοτικά κριτήρια στήριξε ταλαντούχους κινηματογραφιστές και έφερε αποτελέσματα.

Πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν αυτές οι άθλιες μεθοδεύσεις είναι η άμεση θεσμική παρέμβαση με την ψήφιση του νέου νόμου για τον κινηματογράφο. Ενός νόμου που θα προστατεύει τους ενεργούς και δημιουργικούς κινηματογραφιστές από όλους αυτούς που αδιαφορούν για την πρόοδο του ελληνικού κινηματογράφου και κόπτονται μόνο για τα ατομικά και συντεχνιακά τους μικροσυμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: