Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

16th Athens IFF day 11


BRILLIANTLOVE

Σκηνοθεσία / Director:Ashley Horner

Σενάριο / Screenwriter:Sean Conway

Φωτογραφία / DoP: Simon Tindall

Μοντάζ / Editor:Ben Wilson

Ηθοποιοί / Principal Cast:Liam Browne, Nancy Trotter Landry,Michael Hodgson, Stephen Bent,Arabella Arnott, Cliff Burnett

Ο Μάντσεστερ έχει μεγάλο ταλέντο στη φωτογραφία ενώ η Νουν είναι μια ντροπαλή ταριχεύτρια μικρών πουλιών. Oι δυο τους, κλεισμένοι σε ένα γκαράζ στην αγγλική εξοχή κατά τη διάρκεια ενός θερμού καλοκαιριού, βιώνουν τον απόλυτο έρωτα και την χαρά της καυτής σάρκας. Ο Μάντσεστερ αποθανατίζει τις άκρως προσωπικές τους στιγμές προς ιδιωτική τέρψη, έως ότου ένας εύπορος άνδρας προσφέρει δόξα και χρήμα στο νεαρό για να εκθέσει τις φωτογραφίες. Το «Αγαπητρελα» είναι ένα σμιλεμένο με πάθος και τέχνη φιλμ, γεμάτο προκλητικές ερωτικές σκηνές, που εξερευνά τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ερωτική τέχνη και την πορνογραφία. Το φιλμ ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και την κομεντί, αναδεικνύοντας μέσα από μια εκθαμβωτική χρωματική παλέτα την ερωτική έξαρση. Οταν αυτή μετατρέπεται σε ωφελιμιστική απληστία, ο φακός του Ασλεϊ Χόρνερ βρίσκεται εκεί για να καταγράψει τη βίαιη σύγκρουση.

ΤΑ ΟΠΩΡΟΦΩΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Σενάριο:Νίκος Παναγιωτόπουλος & Σωτήρης Δημητρίου

Φωτογραφία Γιώργος Φρέντζος

Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης

Μοντάζ Tάκης Γιανόπουλος

Νίκος Κουρής, Λευτέρης Βογιατζής, Αλεξία Καλτσίκη

Τι σχέση έχει η Βουδαπέστη με τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ολόγλυκα σύκα με το Κολωνάκι και τη Νεάπολη; Μπορεί όντως στην παραλιακή να βρεί κάποιος φραγκόσυκα και σε μυστικά στενά του κέντρου βαθύχρωμα μούρα; Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μας παίρνει απ’ το χέρι και μας συστήνει μια εξαίσια αθηναϊκή βόλτα σε μια Αθήνα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ . Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου τα «Οπωροφόρα Της Αθήνας» είναι μια ταινία αστεία, πρωτότυπη και γεμάτη με τους ήχους, τα αρώματα, τις γεύσεις και τις cult φιγούρες της πρωτεύουσας. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης κλείνει την τριλογία του για την Αθήνα, μετά τα «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» και «Αθήνα ? Κωνσταντινούπολη» με ένα σπαρταριστό οδοιπορικό στην πόλη, αισιόδοξο και χαρούμενο. Ενα φιλμ που έρχεται για μας θυμίσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις έναν τόπο είναι να τον περπατήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: