Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

16th Athens IFF day 4



ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ
Σκηνοθεσία / Director:Christina Ioakeimidi/Χριστίνα Ιωακειμίδη
Σενάριο / Screenwriter:Christina Ioakeimidi/Χριστίνα Ιωακειμίδη
Φωτογραφία / DoP: Petros Noussias/Πέτρος Νούσιας
Μοντάζ / Editor:Yorgos Mavropsaridis/ Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ηθοποιοί / Principal Cast:Vaso Kavalieratou/ Βάσω Καβαλιεράτου, Makis Papadimitriou/ Μάκης παπαδημητρίου,Giannis Tsortekis/ Γιάννης Τσορτέκης, Fotini Kontoudaki/ Φωτεινή Κοντουδάκη ,Donatos Tatsis/ Ντονάτος Τάτσης, Sofia Seirli/ Σοφία Σειρλή
Ο Χάρης ερωτεύεται την Ισμήνη την πρώτη μέρα που συναντιούνται. Της το εξομολογείται την δεύτερη. Την τρίτη ξέρει πια πως είναι η γυναίκα της ζωής του. Η Ισμήνη νιώθει αποστροφή για αυτόν. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα διέσχιζε το δρόμο για να αποφύγει. Δεν θα πήγαινε μαζί του ακόμη και αν ήταν ο τελευταίος άνδρας στη γη. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών αυτή θα προσπαθήσει να τον
αποφύγει ενώ αυτός θα προσπαθεί ? πασαλειμμένος με μαγιονέζα ? να την πείσει πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Πως είναι όμως δυνατόν ο Χάρης να μοιάζει πως καταλαβαίνει την Ισμήνη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο; Η πιο εναλλακτική ρομαντική κομεντί του ελληνικού σινεμά είναι ένα χορταστικό παραμύθι που μας ψιθυρίζει ότι μερικές φορές ακόμη και το φαινομενικά αδύνατο γίνεται πιθανό.
KABOOM
Σκηνοθεσία / Director:Gregg Araki
Σενάριο / Screenwriter:Gregg Araki
Φωτογραφία / DoP: Sandra Valde-Hansen
Μουσική / Music:Vivek Maddala
Ηθοποιοί / Principal Cast:Haley Bennett, Thomas Dekker, Chris Zylka, Roxane Mesquida,Juno Temple
Ο Σμιθ είναι φρέσκος στο κολέγιο και με τον σέρφερ συγκάτοικό του κάνουν τα πάντα εκτός απ’ το να ανοίγουν τα βιβλία. Μετά από ένα κολασμένο πάρτι, το «παράξενο» σταδιακά γίνεται το νέο «κανονικό» και λεσβίες μάγισσες, ανθρώπινες φιγούρες με μάσκες ζώων και δαιμονισμένοι υπολογιστές μπερδεύονται σε ένα εκρηκτικό μίγμα όπου ρεαλισμός και φαντασία ερωτοτροπούν ασταμάτητα. Το λατρεμένο παιδί του ανεξάρτητου αμερικάνικου queer σινεμά και βετεράνος πλέον των Φεστιβάλ, Γκρεγκ Αράκι, επιστρέφει με διαθέσεις πιο άγριες από ποτέ. Γκέι, λεσβίες, bisexual, ρωμαϊκά πάρτι, μυστικές σέχτες, δολοφόνοι, πράκτορες της CIA και εξωγήινοι, όλοι οι καλοί και οι περίεργοι χωράνε σε αυτό το εξωφρενικό όργιο αναφορών. Πιστός σε μια γκέι, νεανική θεματολογία και φανατικός θιασώτης του εκκεντρικού, ο Αράκι εγκαταλείπει κάθε υποψία προσχήματος και φτιάνει μια ταινία απροκάλυπτα fun. Εξι χρόνια μετά το «Mysterious Skin» αδιαφορεί για το οποιοδήποτε πέρασμα στο mainstream και παραδίδει ένα ακόμη ακατέργαστο ύμνο στο σουρεαλισμό.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΥ
Σκηνοθεσία / Director:Lisa Cholodenko
Σενάριο / Screenwriter:Lisa Cholodenko,Stuart Blumberg
Φωτογραφία / Cinematography: Igor Jadue-Lillo
Μουσική / Music:Carter Burwell
Μοντάζ / Editor:Jeffrey M. Werner
Ηθοποιοί / Principal Cast:Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska,Josh Hutcherson, Yaya DaCosta
Η Τζόνι και ο Λέιζερ βρίσκονται στο τέλος της εφηβείας και μεγαλώνουν στο σπίτι μαζί με την οικογένειά τους. Αυτή η οικογένεια όμως διαφέρει απ’ τις υπόλοιπες καθώς έχει δύο μαμάδες που μοιράζονται το κρεβάτι και τις ζωές τους. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν τα δύο παιδιά αποφασίζουν να μάθουν την ταυτότητα του βιολογικού τους πατέρα και να τον βάλουν στην ζωή τους. Οι πρώτοι τριγμοί δεν αργούν να έρθουν και να ταρακουνήσουν συθέμελα όλο το οικοδόμημα που το ζευγάρι είχε με κόπο στήσει τόσα χρόνια. Μια ταινία που έχει λάβει αποθεωτικές κριτικές όχι μόνο ως μία από τις πιο διασκεδαστικές της χρονιάς αλλά και επειδή διαθέτει στις τάξεις της τις Ανέτ Μπένινγκ και Τζούλιαν Μουρ, που ερμηνεύουν με εκπληκτική χημεία και γενναιότητα τις μεσήλικες λεσβίες, ζωντανεύοντας κάθε πτυχή της σχέσης τους με το απαραίτητο χιούμορ. Μεγάλο βραβείο Teddy στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: