Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

56th Thessaloniki International FIlm Festival day 3

Κυριακή  8 Νοεμβρίου



Desde allá του Lorenzo Vigas


O ήρωας της ταινίας του Λορένσο Βίγας προσελκύει νεαρούς άντρες στο διαμέρισμα του και, με αντάλλαγμα χρήματα, ζητά από αυτούς να τους κοιτά δίχως να τους αγγίζει. Από μακριά. Η ταινία, που ξετυλίγεται σαν ψυχολογικό θρίλερ, ιχνηλατεί τις συμπεριφορές των πολύπλοκων χαρακτήρων της. Η απόσταση –ψυχολογική ή κοινωνική– και το πώς αυτή μπορεί απροσδόκητα να εκμηδενιστεί με τρόπο επώδυνα βίαιο, βρίσκεται στο κέντρο του φιλμ που χτίζεται δίχως να απλουστεύει τους χαρακτήρες ή να καθοδηγεί τους θεατές του, καλύπτοντας κάθε απόχρωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Μεγάλο βραβείο – Φεστιβάλ Βενετίας 2015
FRIDA LIAPPA:Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 - 15:30 

Το ξύπνημα της άνοιξης  του Κωνσταντίνου Γιάνναρη



Το Ξύπνημα της άνοιξης είναι η ιστορία πέντε εφήβων που στήνουν μια ένοπλη συμμορία: ένα μωσαϊκό έρωτα, χαμένων σχέσεων, προδοσίας και μηδενισμού, που διαδραματίζεται σε μια φθίνουσα πόλη, όπου τα πάντα καταρρέουν μέσα στην οικονομική και κοινωνική κρίση.
Μουσική: Drog-A-Tek

TONIA MARKETAKI: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 8, 2015 - 19:30
TONIA MARKETAKI:Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 10, 2015 - 17:00 


Louder Than Bombs του Joachim Trier


Μια έκθεση προς τιμήν της φωτογράφου Ιζαμπέλ Ριντ, που έχει προγραμματιστεί τρία χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό της, φέρνει τον μεγαλύτερο γιο της, Τζόνα, πίσω στην οικογενειακή εστία, αναγκάζοντάς τον να περάσει χρόνο με τον πατέρα του, Τζιν, και τον ακοινώνητο νεαρό αδελφό του, Κόνραντ – κάτι που δεν έχει κάνει εδώ και καιρό. Με τους τρεις τους να βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, ο Τζιν προσπαθεί απεγνωσμένα να επανασυνδεθεί με τους δυο γιους του, αλλά εκείνοι παλεύουν να συμφιλιωθούν με τα συναισθήματά τους για τη γυναίκα που θυμούνται με τόσο διαφορετικό τρόπο.
FRIDA LIAPPA: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 - 20:00

FRIDA LIAPPA: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 - 20:30

An της Naomi Kawase


Ο Σεντάρο έχει ένα μικρό αρτοποιείο που σερβίρει ντοραγιάκι γλυκά γεμιστά με μια πάστα κόκκινου φασολιού, που λέγεται «αν». Όταν μια γηραιά κυρία, η Τοκούε, προσφέρεται να τον βοηθήσει στην κουζίνα, δέχεται διστακτικά. Αλλά, όπως φαίνεται, τα χέρια της Τοκούε γίνονται μαγικά όταν κάνει «αν». Χάρη στη μυστική της συνταγή, η μικρή επιχείριση ανθίζει. Και με τον καιρό, ο Σαντάρο και η Τοκούε θα ανοίξουν την καρδιά τους για να αποκαλύψουν τις  παλιές τους πληγές.
OLYMPION:  Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 8, 2015 - 20:00  
OLYMPION:  Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 15, 2015 - 18:00







Δεν υπάρχουν σχόλια: